Continuarea părții I

După sosirea în Patong și vizita la piscină, prioritatea a fost să găsesc piața. Spre norocul meu, aceasta era la doar două minute de mers pe jos de locul în care stăteam. Banzaan Market e o piață cochetă, închisă și bine aprovizionată. De acolo am cumpărat și încercat pentru prima oară, zeci de tipuri de fructe exotice, pe care până atunci le văzusem doar în poze. Zilnic încercam ceva nou. Bananele erau la un preț derizoriu. Le cumpăram de fiecare dată cu mărunțișul rămas prin buzunare și au devenit mâncarea de bază, asta până am descoperit mango galben.

Sursa de hrană fiind asigurată, am plecat la plajă pentru prima baie în Oceanul Indian. Apa era caldă, mai caldă decât Marea Neagră când e foarte caldă. Plaja e lată de câțiva metri sau de câteva zeci de metri în funcție de flux/reflux. Serviciile oferite pe plajă sunt diverse: zbor cu parapanta, surf, masaj, tatuaje; plus vânzători ambulanți cu fructe, băuturi alcoolice și lucruri de artizanat.

Când am sosit eu, tocmai începuse sezonul ploios, dar asta nu înseamnă că plouă tot timpul. Ploaia venea de obicei în a doua parte a zilei și nu în fiecare zi. Așa că nu am simțit lipsa soarelui. De fapt, cred că ai mai multe șanse de zile înnourate la Marea Neagră, decât în Phuket în sezonul ploios. Este o idee mai bună să vizitezi Thailanda în sezonul ploios, pentru că sunt mai puțini turiști și atmosfera e mai relaxată. În partea cealaltă a țării, pe insula Koh Samui, la Oceanul Pacific, situația e și mai bună din acest punct de vedere.

Seara, Costin mi-a făcut o introducere în viața de noapte a stațiunii. Dacă ești genul „party all night”, sex, drugs and rock and roll… Patong e locul perfect. Bangla Road e copleșitoare la început. Pe o distanță relativ mică, sunt cluburi și terase una lângă alta, fiecare cu muzică live. Pe stradă, e o mare aglomerație și ești acostat la fiecare pas de fete care trag de tine să intri în club.

Undeva la jumătatea străzii tronează Tiger Bar. Un fel de hypermarket de distracție, alcool și sex. Înauntru sunt o grămadă de baruri, aflate într-o permanentă competiție pentru a te face să te simți bine. Fetele de la bar sunt acolo să aibă grijă de tine, să te mângâie, să se joace diverse jocuri cu tine și să se asigure că bei cât mai mult.

Le poți lua acasă dacă vrei, dar pentru asta trebuie să plătești „bar fine”, o taxă la bar. Prin asta te asiguri că barul e direct răspunzător dacă ai vreo problemă cu fata respectivă. Nu, nu e prostituție, pentru că este interzisă în Thailanda. E mai degrabă o relație cu interes financiar pronunțat. Fetele de la bar au o poveste asemănătoare. Se îndrăgostesc pe la 14 ani, la 16 fac un copil, la 18 divorțează, lasă copilul în grija mamei și apoi își caută un farang (străin) care să le ajute financiar, pentru a trimite bani acasă, la copil. Astfel, dacă-ți place o fată și pleci cu ea, puteți rămâne împreună pe mai departe, fără o obligație financiară exactă din partea ta.

Aproape zilnic am fost acolo, ascultându-le poveștile, jucându-mă cu ele. Apropo, cred că am devenit expert la „5 în linie”, un fel de x și zero mai complicat. Am primit porecla de Buddha, asta pentru că beam doar apă și nu păream deloc interesat de sex, iar Costin le-a mai spus și că meditez dimineața și fac yoga. Nu că nu aș fi interesat de sex, dar încă nu mă împac deloc cu ideea de a plăti pentru sex, deși toți plătim pentru sex, mai devreme sau mai târziu, într-un fel sau altul.

Eu eram în Thailanda pentru altfel de sex. Nu, nu cu Ladyboys, băieții care arată ca fetele și unii turiști chiar fac diferența greu, mai ales după câteva pahare. Eram acolo în special pentru sex cu plantele. Fructele sunt organul sexual al plantelor și pe măsură ce înaintez în experiența mea frugivoră, realizez că dezvoltarea noastră ca specie s-a făcut în simbioză cu plantele. Suntem în slujba plantelor. Ele au nevoie de noi, să le mâncăm fructele și să le răspândim semințele. E ca și cum noi și plantele am fi un organism complex.

Să experimentez toate acele fructe, cu forme atrăgătoare, cu arome îmbietoare și cu un gust divin, mă făcea să simt că m-am întors acasă, într-un loc de unde am plecat acum foarte mult timp. Coroborat cu vremea perfectă, totul era … divin.

continuarea în partea a III-a

2013-05-18-222

Articol înscris în concursul <Thailanda, te iubesc!>, organizat de KLM România în colaborare cuT.A.T. Balkans și Tedoo.ro”.