Dacă ai kilograme în plus și vrei să scapi de ele, am acumulat multă experiență și am câteva sfaturi pentru tine. Contrar aparențelor, nu sunt deloc genul de om care mănâncă orice și e tot slab. Încă de la sfârșitul liceului, când m-am lăsat de baschet, m-am luptat să-mi țin greutatea în limite acceptabile. Dacă în liceu aveam 83 kg la 186 cm, după liceu a trebuit să accept 93 kg, ca o greutate normală, iar apoi a tot crescut și în preajma unor sărbători am ajuns la un maxim de 107 kg. Genetica îmi dă dreptate. Am câteva polimorfisme care mă fac predispus la obezitate și mai multă grăsime corporală.

După ce am devenit vegan, greutatea mea obișnuită din liceu a fost menținută cu o dietă restrictivă, bazată în special pe fructe și alimente neprocesate termic. Însă chiar cu dieta respectivă, nu am reușit să slăbesc mai jos de 83 kg, deși îmi doream asta pentru a fi un alergător mai eficace. După ce am renunțat la veganism, am pierdut 5 kg, ajungând la 78 kg, asta fără să pierd nimic din masa musculară.

Pierderea în greutate nu e atât de simplă, pe cât ar fi simpla scădere a caloriilor consumate din caloriile arse. Studiile arată că alți factori, cum ar fi paritatea macronutrienților, stresul, afecțiunile sau paraziții pot sabota pierderea în greutate.

În articolul de pe patreon am descris cele mai potrivite tactici de pierdere în greutate.

https://www.patreon.com/posts/strategii-pentru-27740735

Abonamentul cel mai mic la Patreon costă doar 1$/lună, primind acces la zeci de articole publicate doar acolo. O mică contribuție mi-ar oferi o independență mai mare, pentru a mă documenta și a scrie mai multe articole despre stilul meu de viață. Mulțumesc.