După cele 6 ture consecutive pe munte, am preferat astăzi o călătorie mai ușoară în Munții Gârbovei, lângă Predeal. A fost ultima zi din provocarea „7 zile, 7000m urcare pe munte, cu pepeni”. M-am plimbat de la Cabana Cioplea, la hotelul Susai, apoi am luat-o spre Clăbucet, de unde am coborât spre Predeal.

1

 

Traseu:
Cabana Cioplea – Hotel Susai (dungă roșie)
Susai – Clăbucet (cruce albastră)
Clăbucet – Predeal (coborâre pe pârtie)
Predeal – Cabana Cioplea (prin oraș)

Date tehnice:
Distanță 18.7km
Timp efectiv 3:12 ore
Ascensiune 721m
vezi mai multe pe strava

2

 

Din nou am plecat târziu pe munte, pe la ora 12. Oboseala acumulată se simțea parcă în fiecare mușchi și tendon din picioare. Din fericire, aveam în față un traseu lejer. Am plecat de la Cabana Cioplea pe un drum forestier care urcă spre hotelul Susai. Pe acest drum a fost și cea mai mare diferență de nivel de pe traseu. De la Susai, am luat-o la dreapta, tot pe drum forestier. După vreo 2km, apare o cărare „cruce albastră” ce duce la Clăbucet, sus la teleferic.

Pe drumul spre Clăbucet, m-a prins ploaia, așa că mi-am pus ghetele și pelerina de ploaie. Sus în vârf, tunetele și fulgerele păreau să aibă loc chiar lângă mine. În același timp era soare. A fost un frumos final al celor 7 zile.

Am coborât spre Predeal pe pârtia Cocoșul, iar apoi am luat-o prin oraș spre Cabana Cioplea unde aveam mașina. Am văzut părți ale Predealului despre care nici nu știam că există, cele de după calea ferată. Aceasta a fost plimbarea de azi, nu foarte ofertantă ca priveliști, dar relaxantă după atâtea zile pe munte.

Hotel Susai
3

 

pârtia Cocoșul
4