„Și eu aș vrea să mănânc mai sănătos și mai curat, să slăbesc și să fiu mai sănătos, să adaug mai multe fructe și legume, să mai scot din junk food, dar când mă gândesc că fructele și legumele nu mai sunt ca pe vremuri… Le stropesc ăștia cu toate otrăvurile… Nici nu mai știi ce să mai mănânci…”.
E o justificare sau explicație pe care o aud des atunci când cineva află despre stilul meu alimentar și încearcă să facă o conversație pe această temă. Probabil și voi, cei care sunteți mai experimentați pe dieta crudivoră, ați auzit-o de nenumărate ori. Pe mine mă deranjează de fiecare dată când o aud și asta din 4 motive.
- Cel care face afirmația nu adoptă o dietă standard organică. Nu verifică pe produsele pe care le cumpără, dacă au fost crescute organic sau nu. Nu cumpără zahăr organic, cafea organică, iaurt organic sau carne de vacă organică. Cumpără produse crescute convențional, dar este preocupat doar de pesticidele din fructe și legume, nu și de cele din alte alimente pe care le consumă.
- Nu înțelege ce sunt pesticidele mai exact și care ar fi gradul lor de periculozitate pentru sănătatea umană.
- Pentru a-i explica situația, aș avea nevoie de cel puțin 1900 de cuvinte, atâtea câte are articolul de pe patreon.
- Nu adoptă o dietă sănătoasă din cauza unei scuze stupide.
Așa că e necesar un articol în care să explic tot ceea ce e necesar să știți despre pesticide și cât de mult ar trebui să ne facem probleme în legătură cu ele.
Prima întrebare și cea mai simplă e următoarea: Dacă ai o dietă aproximativ standard, cu produse crescute convențional, ar trebui să-ți faci griji despre cantitatea de pesticide din fructe și legume, odată ce le crești aportul în dieta ta?
Dacă dieta voastră a devenit mai curată și ați crescut considerabil aportul fructelor și legumelor în dietă, se pune o altă întrebare: „Ce pot să fac mai departe, pentru a-mi îmbunătăți dieta? Merită să investesc mulți bani în produse organice, sau organismul meu e capabil să neutralizeze pesticidele, sau există alte soluții?”.
O a treia întrebare: „Există diferențe între pesticidele artificiale și cele naturale în ceea ce privește modul în care le tratează organismul? Sunt la fel de periculoase pentru sănătate?”
Fiecare întrebare a primit un răspuns extins în articol, plus alte informații suplimentare, ce vor surprinde multă lume. Articolul e disponibil pe patreon.
https://www.patreon.com/posts/17150177
La ce se pot aștepta patronii în perioada imediat următoare?
– articole mai consistente decât cele de pe blog, susținute de studii;
– soluții practice la probleme;
– revizuirea articolelor vechi, cu informații noi, sau corecturi, în funcție de experiența nouă acumulată;
– răspunsuri la fiecare întrebare;
– live stream cu întrebări și răspunsuri;
– poți câștiga prin tragere la sorți un borcănel de B12.