Acizii grași omega 3, mai precis DHA, au avut parte de o publicitate mare în ultimul timp în mass-media. Consumul de pește sau a suplimentelor din ulei de pește a fost promovat ca fiind capital pentru sănătatea arterelor, pentru scăderea tensiunii, a trigliceridelor și a riscurilor de infarct. Cum singura sursă de DHA din dieta standard este carnea de pește, un vegan (sau un individ ca nu consumă pește) se poate întreba dacă sănătatea sa este pusă sau nu în pericol. În plante există alt tip de omega 3, numit ALA (acid linolenic), care poate fi transformat de organism în DHA, dar cu pierderi.

Am scris un articol în care prezint pe larg tipurile de acizi omega 3, cum pot fi ele obținute sau convertite de către organismul uman. Am analizat dacă un vegan poate avea un consum suficient de ALA pentru a atinge necesarul DHA prin conversie. Am prezentat cazuri în care cantități prea mari de ALA pot deveni nocive pentru organism. Am răspuns la întrebarea dacă un supliment DHA e util pentru un vegan și ce fel de supliment DHA. Am oferit soluții consumatorilor de pește pentru evitarea poluării cu mercur și a problemelor care apar în urma contaminării.

A ieșit un articol de aproape 2500 de cuvinte, cu 17 referințe la studii de specialitate. Cum conceperea unor astfel de articole înseamnă multe ore de muncă, ele vor fi publicate doar pe patreon, pentru cei care-mi susțin activitatea. Mulțumesc pentru înțelegere.

https://www.patreon.com/posts/18920455

Pin It on Pinterest