Am luat un pepene și este din Grecia. Foarte multă lume mi s-a plâns de pepeni în general și de pepenii din Grecia în particular. În acest articol voi spune câteva lucruri despre pepeni, poate veți reuși să-i mâncați fără probleme.

În primul rând, pepenii nu se combină cu niciun alt aliment fie el alt fruct, fie chiar alt tip de pepene. De exemplu nu combina pepene roșu cu pepene galben. În engleză este o vorbă: „melons, eat them alone, or leave them alone”. ”Pepeni, mănâncă-i separat, sau nu-i mânca deloc”. Cel mai bine, pepenele intră pe stomacul gol, pentru a nu se combina cu ceva din stomac. Problema e că la cei care mănâncă standard, apropiat de standard, sau vegan gătit, mi-e foarte greu să cred că au vreodată stomacul gol. Atunci când mănânci cereale, pâine de exemplu, e greu de crezut că nu ai azi în stomac rămășițe de la ce ai mâncat ieri.

Dacă seara ai mâncat o pizza și dimineața mănânci pepene „pe stomacul gol”, pepenele se va întâlni cu rămășițele pizzei din seara precedentă, producând probleme gastrice. Pentru mine, pepenele intră cel mai bine mai ales dimineața și după ce am făcut antrenament (alergare, yoga, gimnastică).

Problemele despre care lumea vorbește sunt în general axate pe durerea de stomac. Și eu am avut probleme, dar doar atunci când am mâncat prea mult. Adică am mâncat un pepene roșu mare și am mai vrut unul. Problemele pot apărea de la imposibilitatea corpului de a digera proteina din pepene, sau de la insuficiența de crom.

Pentru a testa dacă sunteți alergic la substanțele cu care anumiți pepeni au fost testați, puteți să purtați pepenele prin magazin, ținându-l în mână, atingându-l de partea interioară a antebrațului. Dacă acea zonă se irită, înseamnă că substanțele cu care a fost tratat sunt prea puternice pentru corpul vostru.

Orice plantă are în componența ei pesticide naturale, iar paritatea între pesticidele naturale și cele artificială este de 95% naturale și 5% artificiale. Obiectivul oricărei plante este să se protejeze și are în componența ei substanțe toxice pentru organismul nostru. Treaba ficatului este aceea de a filtra substanțele toxice. Dacă ficatul este menținut într-o stare bună, își va face treaba. Dacă este zilnic bombardat cu supraalimentare, cu alimente gătite la foc, cu grăsimi, cu alimente toxice, ficatul nu va face față nici măcar la un banal pepene stropit.