Imaginează-ți că ești naufragiat pe o insulă tropicală unde se găsesc doar banane. Ești obligat să mănânci doar banane pentru o săptămână, până ești găsit de salvatori și te întorci la dieta standard.

Motive pentru care te-ai izola benevol pe o insulă bananieră nutrițională:

 1. Banana e un fruct. Orice fruct ajută la curățarea organismului prin capacitățile sale astringente.
 2. Digestia:
  • va deveni extrem de eficientă, pentru că este mâncat un singur aliment; corpul devine foarte bun în a digera acel aliment;
  • bananele au efect prebiotic stimulând creșterea bacteriilor prietenoase în intestine;
  • bananele produc enzime digestive ce ajută la absorbția nutrimentelor;
  • bananele sunt bogate în fibre ce ajută la tranzitul intestinal;
  • bananele sunt singurele fructe ce pot fi consumate crude de cei care au ulcer.
 3. Bananele sunt suficient de consistente pentru a oferi senzația de sațietate și caloriile necesare funcționării organismului.
 4. Bananele sunt bogate în potasiu și sărace în sodiu. Vor ajuta la reglarea tensiunii arteriale și vor reduce surplusul de apă, respectiv o parte din greutatea în plus.
 5. Bananele ajută la combaterea depresiei prin nivelul mare de triptofan, convertit în serotonină.

Lista beneficiilor consumului de banane poate continua pe încă 2-3 pagini.

Bananele nu sunt un aliment complet, nu oferă corpului toate nutrimentele de care e nevoie, dar într-o săptămână nu pot apărea deficiențe. E un timp prea scurt. Dimpotrivă, prin creșterea eficienței digestiei, corpul va câștiga niște resurse suplimentare de vitamine și minerale (potasiu, fier, magneziu, mangan, vitamina B2, B5, B6, C).

Cum în România este primăvară, un anotimp sărac în fructe, vă recomand cura de banane. Veți face curățenia de primăvară în interiorul organismului și vă veți simți excelent. Veți putea reveni la o siluetă bună pentru anotimpurile calde.

Cunosc demult această cură, intitulată Insula Bananelor, dar niciodată n-am fost dispus să o încerc. Mi-a venit ideea să o încerc după ce am ajuns în Reunion. Aici sunt niște prețuri extrem de mari și până să găsesc surse mai ieftine de fructe, m-am rezumat la banane. Consumând doar banane pentru 3 zile, mi-am dat seama că mă simt foarte bine. Digestia a fost îmbunătățită, iar energia a crescut, ceea ce se vede direct în exercițiile pe care le fac.

Cei care „vin pe insulă” din dieta standard, sau diete mai complicate decât a mea, ar putea avea beneficii și mai mari, așa că vă recomand cu căldură să vă autonaufragiați. 🙂

Pagina Facebook a evenimentului.

banane-dormitor