De câte transporturi cu mașina proprie am nevoie pentru a-mi transporta lucrurile dintr-o parte în alta în cazul unei mutări? Acesta este felul în care măsor gradul meu de minimalism material. În 2006 aveam nevoie de un transport pentru a mă muta în București. În 2010, după perioada de boom economic, ajunsesem la peste 3 transporturi. Anul trecut în 2013, am avut nevoie de două transporturi pentru a-mi duce lucrurile la „bază” în Brașov, înainte de plecarea în Asia. Acum am ajuns din nou la un transport, pentru plecarea în Franța.

Am reușit să scap de multe lucruri pe parcursul unui an, poate nu atâtea câte aș fi vrut, dar e un proces în desfășurare. Încă am lucruri pe care nu le folosesc. Lucruri pe care nu le-am folosit absolut deloc într-un an de zile, cât le-am avut la București, dar totuși, încă nu le pot arunca/dona sau vinde.  Încă am multe lucruri pentru multiplele activități în care sunt implicat: scule pentru muzică (chitare, amplificator, corzi, cabluri, slide-uri…), scule pentru alergare (multe încălțări, articole vestimentare, gadgeturi, rucsacuri…), mai nou bicicleta și scule pentru ea (cască, chei, cauciucuri, genți…).

Așa că încă o bună perioadă voi fi dependent de bătrâna mea credincioasă mașină, pentru a-mi muta lucrurile dintr-o parte în alta. Am un Ford Focus din 2000, care a bătut țara în lung și în lat, în multiple turnee cu Trenul de Noapte și Cyfer’s Sin, dar încă e strong. Ideal ar fi să găsesc configurația ideală de posesiuni, prin care să nu mai am nevoie de mașină pentru o mutare. Asta, preferabil până mașina își dă obștescul sfârșit.

Tu de câte transporturi ai nevoie cu mașina personală pentru a-ți muta lucrurile? Câte lucruri ai, de care nici nu te-ai atins în ultimul an?

10403391_708959709178609_3491044804570960451_n