Nu, n-am murit fizic. Conceptul Haplea Fructaliu a murit. HapleaFructaliu.info se închide, iar activitatea mea se mută pe alt site și în alt concept.

Am început proiectul în 2014, în timp ce locuiam în Franța, în ideea de a promova în mod pozitiv consumul de fructe și legume crude, astfel urmând să fie reduse implicit cerealele și alimentele de origine animală din alimentație. Mi s-a părut o idee mai eficientă decât promovarea vegană, care de obicei încearcă să meargă pe sensibilizarea populației la suferința animalelor din industria cărnii.

Din păcate, foarte puțini oameni sunt receptivi la astfel de acțiuni de sensibilizare, iar realitatea crudă este că oamenii sunt în principal interesați de propria persoană. Am reușit să conving multă lume să crească aportul fructelor și a verdețurilor în alimentație, tocmai pentru că au văzut câștiguri rapide în performanțe și aspect. Reducerea sau eliminarea alimentelor de origine animală din dieta lor a fost o consecință.

Doar că de la un timp, mă simt extrem de limitat de numele Haplea Fructaliu, care implică doar nutriție, doar un segment îngust de nutriție și în orice caz nu ceva serios. Sunt interesat să vorbesc și de alte forme de nutriție pe care le-am experimentat, sau doresc să le experimentez. Sunt pasionat de multe alte subiecte, nu doar de nutriție. Sunt atât de multe alte domenii la fel de importante pentru dezvoltarea personală: focalizare / meditație, mișcare / sport, nomadism / călătorii, istorie, antropologie.

Așa că, la fel cum George RR Martin (autorul Game Of Thrones) își omoară fără milă personajele atunci când acestea nu mai pot oferi nimic nou poveștii, la fel am decis și eu să termin cu Haplea Fructaliu și să încep un concept nou. Asta nu are nicio legătură cu renunțarea la abordarea vegană. Frugivorismul nu implică veganismul. Puteam să continui conceptul și fără latura vegană. De fapt, noul site are o secțiune vegană, în care problema veganismului e tratată într-un mod echilibrat. Alimentația mea a rămas oricum preponderent vegană, iar în alte aspecte ale vieții merg tot pe ideea evitării suferinței animalelor, la fel ca înainte.

Am făcut un sondaj de opinie printre cei care mă citesc și am văzut că 89% dintre participanți sunt interesați și de alte subiecte în afară de nutriție. Cei mai mulți dintre ei sunt interesați de orice subiect care le poate îmbunătăți sănătatea și de toate subiectele pe care le-am propus.

Noul proiect se numește:

DeLaSine.eu
https://delasine.eu/despre-delasine-eu/
https://delasine.eu/povestea-mea/

Chestiuni organizatorice:

  • majoritatea articolelor de pe acest site au fost transferate pe noul site. Unele dintre ele au fost revizuite și recategorisite. În timp, vor mai apărea pe noul site și articole de pe cyfer.ro/blog, care au legătură cu subiectele.
  • toți abonații de pe hapleafructaliu.info au fost transferați pe noul site. Evident oricine se poate dezabona, dacă din anumite motive nu este de acord cu schimbarea.

Numele noului concept este independent de numele meu. Asta înseamnă că în timp, doresc să mai introduc și alți colaboratori, care să scrie articole despre anumite subiecte din tema aleasă, respectând formatul sitului.

Mulțumesc tuturor pentru tot interesul acordat conceptului Haplea Fructaliu în toți acești patru ani și jumătate. A fost fără îndoială o experiență plăcută și distractivă, dar cel mai important e că a ajutat multă lume. 🙂