Unul din motivele pentru care am ales Franța a fost calitatea șoselelor, drumuri care te pot duce în zone pitorești din regiunea Provence. Pe bicicletă se poate ajunge oriunde în zonă, într-un mod extrem de plăcut, șosele fiind aproape goale, iar șoferii extrem de politicoși și grijulii cu cicliștii. Am fost impresionat să văd că mașinile încetinesc tot timpul în spatele meu și nu mă depășesc dacă din sens opus vine o altă mașină.
Într-o primă excursie mai extinsă, am vizitat orașele Le Thoronet, Carcès și am trecut pe lângă lacul de lângă orașul Carcès. Distanța totală a fost de 45km, iar drumul destul de vălurit, ca de altfel toate drumurile din zonă. Pentru mai multe detalii despre traseu, puteți consulta și urmări pagina mea strava (un fel de facebook pentru cicliști/alergători). Pentru prima dată, am trecut cu bicicleta printr-un segment prin care a trecut Turul Franței în 2013 și am putut vedea unde mă aflu în comparație cu ei. Plutonul a trecut pe acolo cu 45km/h, eu cu 19 🙂
Mai departe, o să las pozele să vorbească despre excursie.
Primăria și biserica din Le Thoronet. Mai toate orașele mici din zonă au o distribuție asemănătoare cu o piațetă în centrul orașului în care se află primăria, biserica, un monument și o fântână.
Le Thoronet
La ieșirea din Le Thoronet:
Un centru de echitație:
Măslini:
Nesfârșite plantații de viță de vie:
Orașul Carcès, unul dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut până acum. Graffitiurile sunt ceva obișnuit în toate orașele din zonă.
Carcès
Carcès, piața centrală.
Carcès, străduțe mici, înguste și înclinate.
Carcès
Carcès
Carcès, limita de viteză în orașe e de 30km/h, dar se poate și mai puțin în zone complicate.
La ieșirea din Carcès.
Carcès
Lacul Carcès, cu un baraj.
Pe final am prins un pluton de cicliști, după care am făcut eforturi să mă țin.
Bune postări. Le urmaresc. Zi-mi şi mie te rog, dacă ai patit să ai febră musculară, cum ai scăpat de ea, mai repede?
Febra musculară are două cauze. Una în care corpul, din cauza antrenamentului prea intens, nu mai are timp să curețe acidul lactic provenit din contracțiile musculare, alta în care tot din cauza antrenamentului și mai intens, apar mici rupturi musculare în fibre. În prima variantă, e nevoie de mai puțin timp de refacere decât în a doua. Trebuie să știi cum să te antrenezi pentru ca aceste situații să nu apară. Cu toții știm să ne antrenăm încât să fim praf, dar asta ne face apoi să stăm pe bară prea mult și pierdem din constanță. Secretul e să știm cum să ne antrenăm la un nivel care ne permite să ne refacem până a doua zi.
Eu mă antrenez tot timpul sub un anumit nivel de efort, iar a doua zi sunt fresh, gata să pornesc din nou. Mi-au trebuit ceva ani de experiență până să mă prind cum funcționează treaba. Cred că regimul meu alimentar ajută mult în abilitatea corpului de a elibera acidul lactic.
Poate te ajută articolul meu http://www.cyfer.ro/blog/2014/02/10/alergare-fara-ego-in-zona-aerobica-formula-maf/