Spuneam într-un alt articol că dorm tot timpul cu geamul deschis, inclusiv iarna. Acum sunt gata să încerc următorul nivel, adică să locuiesc pe timpul nopții în cort. E ceva ce-mi doresc demult, dar n-am avut posibilitatea. Acum locuiesc la casă cu curte, așa că mi-am instalat cortul afară și voi începe experimentul.

Fac asta pentru a fi mai aproape de natură, aproape lipit de pământ, să aud mai bine sunetele nopții, vântul, insectele, aerul pe care-l respir să fie tot timpul proaspăt. Am destule plăpumi, haine și saci de dormit încât să rezist și la iarnă. Așa intenționez.

Meditațiile mele de dimineață în acest nou context îmi vor aminti de cele din refugiul buddhist de la Suank Mokkh, toate desfășurate în aer liber. Peste vreo lună revin cu detalii despre cum e să dormi în cort pe termen lung.

Editare ulterioară. Impresii după primele două zile:

În prima seară mi-a fost cam frig. Aici sunt 22 de grade ziua și e foarte plăcut la soare, dar noaptea spre dimineață se fac 7 grade. Eram îmbrăcat în pijamale de vară și cu un sac de dormit subțire. Dar nu există vreme proastă, ci doar o adaptare insuficientă la condiții, așa că pentru a doua seară mi-am luat haine mai groase, pantaloni lungi, bluză, șosete, m-am învelit cu o pilotă și totul a fost perfect.

Am remarcat în primul rând calitatea aerului, faptul că în sfârșit simt că respir liber. Între patru pereți, am nasul blocat în fiecare dimineață, iar acum e liber. Zgomotul vântului, al insectelor și broaștelor, clopotul care bate la ore fixe, sunt pentru mine mai calmante decât liniștea pronunțată din camerele de beton. Ieșirea noaptea la pipi cu un cer plin de stele deasupra e o poezie, nu se compară cu mersul la wc 🙂

2014-10-21-2088