Într-un articol precedent, am spus că încep să dorm la cort. De atunci am strâns 17 nopți în cort fără întrerupere. Iată cum funcționează până acum:

Inexistența pereților de beton creează un sentiment de libertate, parcă o diminuare a presiunii asupra corpului. Respirația e mult îmbunătățită și în fiecare dimineață mă scol cu nasul liber, ceea ce nu se întâmplă într-o cameră închisă. Zgomotele naturii se aud mai clar și au un efect calmant asupra corpului. Ieșirile din cort pentru nevoi fiziologice sunt ca o invitație la astronomie. Devin mai conștient de mișcările stelelor și fazele lunii.

Hyades

Aici în Cabasse, în perioada octombrie-noiembrie, deși sunt 20C ziua la soare, noaptea temperatura scade treptat, iar spre dimineață poate ajunge la 2C. Am folosit un sac de dormit și o pilotă. Am fost îmbrăcat în training, cu șosete groase. Totul a fost ok din punct de vedere termic. Ulterior am primit o ploscă pentru încălzire. Seara, se pune în ea apă fierbinte și rămâne caldă până dimineața. Cu acest accesoriu, coroborat cu creșterea caloriilor consumate în timpul zilei, nopțile au început să fie chiar călduroase. De câteva ori am transpirat abundent.

Sunt câteva părți negative pe care trebuie să le corectez în timp. Toate țin de cortul meu, care e prea mic, proiectat pentru instalare rapidă și un sejur limitat în natură.  Este de două persoane, dar scurt. Deși dorm pe diagonală, mi-ar mai trebui câțiva centimetrii să mă întind în voie. Pereții sunt înclinați, ceea ce mai fură ceva din spațiul util. Ieșirea din cort atunci când plouă nu este practică. E nevoie de o umbrelă, altfel plouă în cort când ies. Preferam să meditez dimineața în cort, dar nu pot să fac asta, pentru că nu e suficient de înalt. Așa că ori trebuie să meditez întins, ori merg în casă pentru poziția de lotus. După câteva zile de ploaie, lucrurile din cort sunt umede și trebuie scoase la uscat. În ultimile zile, m-am obișnuit să fac asta în fiecare zi. A intrat în rutină.

În concluzie îmi place foarte mult experiența. Probabil o să mă reobișnuiesc greu cu pereții de beton, atunci când n-o să mai am posibilitatea să dorm în cort. Dacă acest context va continua, aș putea încerca următorul nivel; dormitul în hamac, sub cerul liber, sau sub o prelată, atunci când plouă.