Provocarea mea, Postăvaru x100, are câteva efecte colaterale pe Strava. Dipsea Climbing Challenge face un clasament în funcție de câți metri a urcat fiecare participant. Până acum am urcat 9428 de metri în 7 zile, ceea ce mă plasează pe locul 26 din 38068 de participanți. Ca o comparație, Everestul are 8848 de metri, așa că am făcut ceea ce se numește Everesting, atingerea înălțimii Everestului, prin turele mele montane puse cap la cap.

Dipsea se termină pe 14 iunie, peste 12 zile. Mai am timp să urc (sau să cobor) în clasament. Oricum ar fi, înălțimea pe care o urc în fiecare zi e constantă, aproximativ 1300 de metri, deci eu voi fi liniar. Nu știu ce vor face ceilalți. Puteți urmări direct pe Strava evoluția clasamentului și vă recomand să vă înscrieți pe Strava și să-l folosiți ca o încurajare pentru mișcare, pentru îmbunătățirea propriului fitness.

dipsea-overall

Între români, sunt pe primul loc. Se pare că nimeni nu are la dispoziție atâta timp, încât să urce zilnic un munte. Pe locul 2 e Mihai Munteanu, un bun prieten din Brașov.

dipsea-romania

Mihai e primul om pe care l-am auzit cântând blues în Brașov. Se întâmpla prin 1993. Aveam trupa Abandon și nu aveam unde să repetăm pentru un festival. Un prieten/fan (Radu Munteanu) ne-a băgat la el în pod, unde repetam pe chitare acustice și cartoane pe post de tobe. Fratele lui Radu, Mihai a urcat în pod cu o chitară și o muzicuță. Ne-a întrebat: „știe cineva dintre voi să cânte blues?”. Am zis că eu.  Știam progresia specifică. Așa am început să improvizăm împreună. Pe Mihai l-am reîntâlnit la o cursă de alergare acum 3 ani (Ciucaș Trail Running). Se apucase de alergat de curând. Atunci a ieșit pe locul 4 la categoria lui de vârstă. Performanțele lui mă impresionează. El chiar aleargă de-a binelea pe munte.

De curând m-am reîntâlnit cu el și mi-a spus că experimentează cu dieta vegană. Se simte mult mai bine și recuperarea e mai ușoară în acest fel. Cine dorește să urmărească ceea ce facem pe strava sau scriem, iată linkurile:

Mihai Munteanu blog, strava
Călin Cyfer blog, strava

Pin It on Pinterest