Am încercat un traseu total nou pentru mine în ziua a 4-a din provocarea „7 zile, 7000m urcare pe munte, cu pepeni”. Am plecat de la Cabana Babarunca (situată undeva între Brașov și Cheia, pe DN1A), în ideea de a ajunge pe Vârful Ciucaș. Am mers pe un traseu pe care nici nu-l văzusem pe hartă, dar mă gândeam că dacă urcă, tot undeva spre vârf trebuie să ducă și așa a fost.

6

Traseu:
Babarunca – drum forestier (triunghi roșu)
se ține triunghi roșu până pe creastă
Creastă – Vârful Ciucaș (dungă roșie)
Înapoi pe același drum

Date tehnice:
Distanță 18.6km
Timp efectiv 4:08 ore
Ascensiune 1061m
vezi mai multe pe strava

5

 

A fost ceva cu lumina în tura de astăzi, pentru că mi-au ieșit niște poze ireale. Sunt făcute cu telefonul, iar când m-am uitat acasă pe ele, nu mi-a venit să cred. Am să scriu mai puțin și pun mai multe poze.

Am plecat din Babarunca, o localitate de câteva case, aflată la aproximativ 25km de Brașov. Tura pornește de pe DN1A, pe un drum forestier de 4-5km. Se urcă lin, pe o pantă de 5%. După drumul forestier urmează o cărare ce merge pe cursul unui râu. Traseul intră apoi într-o vegetație deasă, plină de urzici. Mie îmi plac urzicile, simt că îmi stimulează circulația sângelui. Dacă vouă nu vă plac, vă recomand pantaloni lungi pentru protecție în această tură.

2

 

Partea cu urzici ține cam 2km, apoi urmează urcarea pe niște cărări foarte strâmte și abrupte, printre boschete. Drumul acesta dificil se termină pe creastă, unde trebuie făcut la stânga pe traseul dungă roșie, până în vârf. Aici m-am întâlnit cu un grup germano-român. Le-au plăcut atât de mult sandalele, încât au vrut toți să facă poze. Pe creastă era frig. Pentru a mă încălzi am început să alerg la deal. Merge întotdeauna.

5

 

Am ajuns sus, am făcut poze, iar apoi am luat-o pe același drum înapoi. Nu de altceva, dar aveam mașina în Babarunca și trebuia să ajung tot acolo. Altfel, mi-ar fi plăcut să merg spre Cheia, care se vedea în zare.

7

 

Un tip care se uită semeț în zare.

4

 

O pădure în care m-am rătăcit, dar era prea frumoasă, așa că am mers înainte. Am găsit în cele din urmă marcajul.

3

 

Sus

1