Astăzi, în a ziua 29/100 din Postăvaru Challenge am avut parte de un prim accident rutier, de când merg cu bicicleta. Eram pe strada Nicolae Titulescu (în Brașov). Aveam prioritate. Nu e o arteră principală, dar e aglomerată și foarte circulată. La o intersecție, cu multe mașini și o situație confuză, o mașină care venea de pe sens opus, face stânga, tăindu-mi calea. Mișcarea a fost atât de rapidă, încât n-am avut timp nici să frânez, în cei trei metri pe care-i aveam până să intru în mașină. Din fericire, nu aveam o viteză prea mare, pentru că mergeam la deal (probabil vreo 18 km/h). Am încercat din instinct să trag dreapta, să nu intru frontal. Atunci pe moment, ideea mea era să salvez roata din față a bicicletei. Pentru că am tras dreapta, după impactul cu mașina, am căzut puternic pe partea stângă, iar impactul serios s-a produs între umărul meu stâng și portiera mașinii.

După momentul impactului, m-am ridicat nervos și prima grijă a fost să văd dacă totul e în regulă cu bicicleta. Totul părea ok cu ea, așa că am început discuțiile cu șoferul. Acesta îmi spunea că motivul pentru care mi-a tăiat calea, a fost pentru că a crezut că va reuși să elibereze strada, înainte să vin eu. Din păcate a fost blocat de altă mașină din față și a trebuit să frâneze. Oricum, omul era foarte de treabă.

Cel mai impresionant mi s-a părut că doi trecători (dintre care unul ciclist) au venit să vadă dacă sunt ok fizic. Mi-au spus că au văzut totul și că dacă doresc, pot depune mărturie despre ce s-a întâmplat. Abia atunci am început să mă gândesc la mine, să verific dacă totul e ok cu umărul. Mi-au spus că e posibil să cred că totul e ok, dar ulterior pot apărea probleme.

Așa că pentru orice eventualitate, am luat numărul mașinii și numărul de telefon al șoferului, în caz că ar apărea complicații. Atunci am văzut că de fapt cea mai șifonată din tot accidentul a ieșit portiera mașinii. I-am spus omului că-mi pare rău pentru portieră, iar el mi-a spus că important e ca eu să fiu sănătos.

Mă gândeam că aici pe blog, cineva mi-a cerut o probă de oase. Spunea că un frugivor din UK era cu analizele foarte în regulă, dar când i-au verificat oasele, acestea erau ca ale unui om de 60 de ani. Ei bine, uite o probă bună, pe care am dat-o fără să vreau. Dacă la un astfel de impact, sunt ok, înseamnă că oasele mele se țin bine 🙂

portiera