Ai invitat la tine mai mulți prieteni. Gătești pentru ei aperitive, salată boeuf, icre, sarmale, friptură la cuptor, cozonaci, plăcinte, prăjituri. După ce se termină petrecerea, rămân în urmă un maldăr de vase, tăvi, tigăi de spălat. N-ai timp de treburi casnice, pentru că în următoarea zi trebuie să pleci în vacanță, dis de dimineață. Te întorci peste 10 zile. Situația se prezintă și mai oribil. Mizeria s-a întărit și e mai greu de spălat. Pui câteva dintre vase la înmuiat, câte încap în chiuvetă. Le lași acolo o zi, cu detergent, să se înmoaie. Apoi freci. Iese cu greu. Le mai lași la înmuiat o tură. Mai freci. Apoi repeți aceeași mișcare cu vasele rămase. Bucătăria arată parcă mai rău decât atunci când ai plecat în vacanță, dar după câteva zile, totul e din nou curat, sau … aproape curat.

Dacă ai mâncat standard până acum, poți să-ți imaginezi că organismul tău arată pe dinăuntru similar cu bucătăria după ce gătești în ea. Dacă ți-e greu să scoți grăsimea  și făina lipită de vase, îți poți imagina că la fel de greu îi e corpului tău să curețe după ce mănânci ce ai gătit. Mai ales că organismul nu are apă suficientă și nici detergent. Cei mai mulți oameni care mănâncă standard sunt deshidratați.

Și începi să mănânci fructe, adică te-ai hotărât în fine să faci curățenie. Fructele sunt 90-95% apă. Fructele sunt astringente, acționează ca un detergent în organism, ajutând la subțierea și curgerea limfei. La început, vei lua în greutate 3-4-5 kg, poate chiar mai mult. Toată apa din fructe este reținută în corp. Organismul e pus la înmuiat. Te vei simți greoi și umflat cu pielea întinsă. Vei fi slăbit, pentru că nu poți atinge din fructe cantitatea de calorii cu care erai obișnuit. Vei renunța la fructe, pentru că e clar că nu-ți fac bine. Vei citi pe internet că fructele îngrașă, îți dau peste cap pancreasul și poți să faci chiar diabet. Revii la ce erai obișnuit la început și continui ciclul mizeriei.

Sau poate nu. Poate vei continua mai departe cu fructele. Atunci vei observa că rămâi foarte mult la noua ta greutate, mai mare cu câteva kilograme decât erai obișnuit. Deși e demoralizant, continui, pentru că ai încredere că fructele sunt mâncarea ta ancestrală. Observi cum dimineața ai o greutate, iar până seara ai cu 3kg mai mult, după care ciclul se reia a doua zi.Corpul primește apa, apoi o evacuează prin rinichi sau prin piele, după ce mai filtrează alte și alte deșeuri toxice. La un moment dat, așteptarea dă roade. Observi că într-o dimineață ai cu 200g mai puțin decât în ziua precedentă, iar în următoarea zi cu alte 300g mai puțin. Corpul a ajuns într-un punct în care nu mai are nevoie de atâta apă și poate să elimine din ea, rezultând o scădere în greutate. Te simți din ce în ce mai ușor, mai energic.

Curățenia nu s-a terminat. Nu se termină niciodată, pentru că orice proces metabolic lasă urmări toxice în organism, doar că atunci când consumi fructe și legume, corpul are suficient timp să curețe nu doar mizeria recentă, dar și cea strânsă de ani de zile.

Nu e plăcut pentru nimeni să se apuce de curățenie nici în bucătărie, nici în propriul corp, dar este o măsură necesară. Poate ar fi inteligent să nu te complici mai mult decât e cazul. Mizeria produsă în bucătărie de un frugivor este minoră. Un bol, câteva fructe spălate, mâncat, clătit bolul, gata. Pentru corp, e la fel de ușor după o astfel de masă. Dar dacă vrei să gătești friptură la tavă cu cartofi prăjiți…

dish

 

Pin It on Pinterest