„Nu te plictisești să mănânci tot timpul același lucru?”, sunt întrebat câteodată. Hm, m-am gândit. Oi fi eu un ascet disciplinat, capabil să accepte o dietă alcătuită din foarte puține sortimente? Am stat câteva minute să listez ce-mi amintesc că am mâncat până acum, de la începutul anului. Probabil nu sunt toate, dar mie mi se pare o listă destul de stufoasă.

Banane cavendish, mici, roșii, plantane

Portocale, Mineole, Clementine, Mandarine

Kiwi
Ananas

Uscate:
Curmale
Smochine
Stafide
Merișoare

Struguri

Mere
Pere

Mango
Golden Apple
Starfruit
Papaya
Soursop
Guava (3 soiuri)
Dragon Fruit
Jack Fruit
Tamarind
Custard Apple

Avocado 3 tipuri

Nucă de cocos

Nuci braziliene
Nuci macadamia
Nuci românești
Migdale
Caju
Fistic

Semințe de in
de floarea soarelui
de pin
de susan
de dovleac

Salată verde
Varză verde, roșie
Ceapă verde, roșie, galbenă
Spanac

Roșii
Castraveți
Ardei

Pepene verde, galben

Căpșuni
Rodii

Lămâi, lime

Sunt un frugivor norocos. Am la dispoziție transportul modern și pot avea parte de o varietate foarte mare de fructe. Ori vin ele la mine, ori mă duc eu la ele. Dar s-ar putea trăi foarte sănătos pe un număr mai mic de ingrediente. Alte frugivore nu sunt atât de norocoase. Celelalte primate (cimpanzeii, gorilele, urangutanii) sunt limitate la pădurea în care viețuiesc. Au un soi de fructe pe care se bazează aproape tot anul, iar în rest completează cu nuci, verdețuri sau furnici.

Dacă dieta raw ți se pare prea puțin diversificată, adresează-ți următoarele întrebări atunci când mănânci:

  1. Doresc această mâncare pentru a-mi hrăni corpul, pentru funcționa optim, pentru a fi sănătos, pentru a-i putea ajuta pe ceilalți? Sau doresc doar o altă distracție pentru mintea mea plictisită și pierdută.
  2. Dacă un aliment trebuie gătit la foc sau procesat în diverse feluri pentru a fi consumat, mai poate fi considerat o hrană naturală pentru mine? Dacă am la dispoziție alimentele naturale și totuși fac alegerea să mănânc ceva nenatural, oare acea alegere este făcută instinctual sau mental?
  3. Dacă adaug alți coloranți și alte arome la un amestec de făină, zahăr, lapte și ouă, se poate considera că am diversificat dieta?

ananassoursoup

Pin It on Pinterest