E ziua unui copil: Abel. Primește un tort dulce cu lumânări pe el. I se spune să închidă ochii și să-și pună o dorință. E un moment important. Acea dorință îl va defini pe el ca persoană în următoarea perioadă. De acum va fi El, cel care-și dorește ceva, cu ochii închiși, ignorant la ceea ce se petrece în jur, dacă acele întâmplări nu duc către îndeplinirea dorinței lui. Lumina interioară a stins-o el singur, cu o suflare. Acum urmează să rătăcească într-o lume întunecată a simțurilor. Va începe cu acel tort demențial.

calin 12 ani

Anii trec și Abel devine matur. În fiecare an a avut câte o inițiativă, care să-l redefinească și să-l renască pe el ca persoană. Acum, este o persoană mai organizată. Dorințele au un alt nume: obiective. Unele sunt pe termen lung, altele sunt pe termen scurt. Unele obiective au fost îndeplinite, dar a muncit pe brânci pentru ele, în condiții stresante, pentru doar o clipă de satisfacție. Altele au fost ratate și asta îl face să sufere cumplit.

Într-o zi, Abel prinde peștișorul de aur, care-i spune că dacă-i dă drumul, îi va îndeplini o dorință. După ce se gândește bine, Abel îi cere să-i dea tot acest univers lui, să aibă puterea să controleze viața tuturor vietăților, să stăpânească toate fenomenele posibile, să dețină toate lucrurile din el și să poată ajunge într-o clipă în orice loc în spațiu sau în timp.

Abel e un zeu în Univers, dar satisfacția durează tot o singură clipă, în comparație cu nesfârșitul ce urmează. Acum are tot ce și-ar fi putut dori și totuși suferința e tot acolo. Rămâne doar să-și dorească să nu-și mai dorească nimic. Deține tot universul, dar nu știe cine este el, cel care deține.

Atunci a renunțat la tot și s-a întors în acel moment în care era copil, în fața tortului. Și-a deschis ochii, s-a uitat în jur și a realizat că el este acel moment. Nu are nevoie să facă o proiecție peste timp, să vizualizeze un moment când „el” va fi fericit. El este AICI și ACUM.

Pin It on Pinterest