Cum să slăbești încet, dar sigur, prin schimbarea modului de viață, fiind constant în acest demers. Dietele nu merg. Corpul se va adapta în timp și își va schimba forma.

Bananele îngrașă, nu-i așa? Eu pot să mănânc 30 de banane într-o zi și sunt slab. Asta înseamnă că trebuie să fiu un expert în „cum să slăbești”. E o întrebare pe care o aud foarte des în jurul meu.

Întâi trebuie să definim ce înseamnă slăbitul. Când cineva se referă la slăbit, dorește să spună că vrea să scape ori de apa în surplus, ori de grăsimea în surplus, ori de materia din intestine în surplus, ori de toate trei la un loc.

Cel mai ușor e să scapi de apa în plus din organism. Pe acest lucru se bazează orice dietă de tip crash, în care mănânci foarte puțin, sau orice antrenament intens. Te face să-ți pierzi apa. Nu ai slăbit. Doar te-ai deshidratat. Eu recomand să nu pierzi acea apă și eventual dacă o pierzi, să o pui la loc imediat, pentru că dacă apa e reținută în corp, e reținută cu un scop, iar acela este în general de a dilua toxinele. Dacă ai un corp toxic, el va reține mai multă apă decât e nevoie, iar tu vei cântări mai mult, pentru că apa este grea. E mai grea decât grăsimea.

Foarte mulți care intră pe dieta frugivoră îmi spun că se îngrașă, ceea ce este normal. Fructele sunt 80-90% la apă. Mâncând fructe după apetit, te vei hidrata mai bine. Corpul va reține mai multă apă pentru detoxificare. În timp, va renunța la ea, dar ai răbdare. Așadar, nu vrem să slăbim din apa pe care corpul o reține. El va renunța la ea când va fi cazul.

Slăbitul din grăsime e mai dificil și cu rezultate mai lente la cântar. Grăsimea se pierde greu și cântărește mai puțin. Grăsimea are foarte multe calorii. Un gram de grăsime are 9 calorii, față de un gram de carbohidrați sau de proteine care au 4 calorii. Pentru a scăpa de 1 kg de grăsime, trebuie să fii în deficit de 9000 de calorii, iar acel deficit se face cu greu, pentru că pe măsură ce mănânci mai puțin, corpul se va autoadapta și va consuma mai puțin.

Pentru a scăpa de grăsimea din corp, recomand un plan pe termen lung. Nu trebuie să numeri caloriile sau să te strofoci prea tare cu exerciții fizice. Trebuie să te culci un pic înfometat. Nu înfometat ca și cum ai rupe frigiderul în două dacă s-ar putea, ci parcă ai fi mâncat puțin mai mult. Dacă te culci în această stare, peste noapte, corpul îți va consuma din resurse. Creierul este un mare consumator de energie. Chiar dacă stăm, el consumă 30-40% din nevoile organismului. Dacă vă țineți de acest program, de a vă culca puțin înfometați, veți vedea cum în timp, grăsimea începe să se sustragă din anumite zone: de pe coapse, de pe șolduri, de pe burtă.

Al treilea tip de slăbire este din materia în surplus din intestine. Pentru că noi în zona noastră folosim foarte multă pâine, iar pâinea conține gluten, care este ca un lipici (din făină și apă se poate face lipici), imaginați-vă ce poate face acel lipici în intestinele noastre. Le face să funcționeze defectuos și să rețină materie în ele. Este acea balonare, acea burtă pe care o fac oamenii. Deși sunt slabi, au burtă. Din acea zonă se pot da jos ușor 3-4 kg. Această balonare și păstrarea acelor materii în intestine nu este deloc sănătoasă, pentru că ele fermentează, produc o grămadă de bacterii care se hrănesc cu acele gunoaie.

Acestea sunt cele trei zone în care putem slăbi și putem face asta prin schimbarea modului de viață, nu printr-o dietă. Prima schimbare ar fi creșterea aportului fructelor și legumelor crude în alimentație. Prin această schimbare, vor scădea în utilizare celelalte alimente care sunt nocive, în primul rând prin concentrație calorică și în al doilea rând prin problemele pe care le produc în organism, de exemplu glutenul. A doua schimbare este mișcarea. Introducerea unui tip de mișcare care ne atrage atât de mult încât să-l putem face pe termen lung. De exemplu, plimbări lungi, alergare (jogging), drumeții montane, sau mers cu bicicleta. Corpurile noastre s-au dezvoltat în milioane de ani pentru a se mișca, nu pentru a sta pe un scaun în fiecare zi.

Dacă facem doar aceste două schimbări în modul nostru de viață și avem răbdare, în timp vom slăbi oricum. Pentru că organismul se va adapta la noul regim. Trebuie doar să ai răbdare. În primul rând cu apa din organism, care nu se va da dusă atât de ușor. Nu trebuie să forțezi eliminarea ei prin saune sau exerciții foarte intense, pentru că ai nevoie de acea apă pentru diluarea toxinelor. Grăsimile se duc și mai greu, pentru că ai nevoie de un deficit caloric de mii de calorii pentru a arde grăsimile pe care probabil le ai în plus. Materia din intestine va fi și mai multă, pe măsură ce vei adăuga fibre din fructe și legume, dar în timp, aceste fibre vor curăța intestinele și vei avea un abdomen plat, așa cum probabil ți-l dorești.

comparatie-standard-rawvegan

Pin It on Pinterest